Sjene iz djevočicinih snova

05 Avg, 2015

Taj dan

— Autor nepocesljan @ 16:20
Čekan dan kad će Hrvati na protjerivanje Srba u Oluji, agresorsku politiku prema Bošnjacima i namjeru da djele il osvajaju Bosnu i Hercegovinu, gledat ko na Srpsku agresiju prema njima, i dan kad će Srbi ideju velike Srbije i ono šta je Srpska vojska devedesetih radila po okolnim državama gledat ko na bombardovanje Beoograda.

Komentari

 1. Srpska Vojska nije "radila okolo" ništa što je protivno vojničkoj etici, niti bi srpski general vojske dozvolio zločin, jednostavno, ko zna istoriju, zna šta je srpski vojnik, i u to sam gotovo ubeđen. Paravojne formacije i raznorazne lude nakaze su napravile zločine, ali ti ludaci su bili na svim stranama, i u onoj drugoj strani i njenim delima tražili su izgovor za svoje gnusne rabote. Ja, takođe, živim za taj dan, i on će doći. Da te potsetim samo, ideja odvajanja nije nastala sa Miloševićem, već mnogo ranije, pokreti "Evropa zdaj", i "Maspok" su dokaz. Razlika između Srbije i Hrvatske je upravo u tome što Srbija nije bila obuzeta "velikosrpstvom", te snage nisu bile dominantan politički faktor, već je u njoj preovladala komunistička ideja nakon uvođenja višestranačja. Srbi su želeli da JUGOSLAVIJA OPSTANE. Hrvati su želeli svoju državu, nacionalni front je bio poluga vlasti,potpomognut spolja, kao i dva puta pre toga. Jugoslavija se raspala onog trenutka kada je i stvorena.
  Kao i ti, živim za taj dan, da u srcima Hrvata i Srba, kao i Bošnjaka, preovlada osećanje, ali i svest, da je naš neprijatelj spolja, da nas je vekovima delio, parčao, da smo isti narod, i da je to samo strategija uništenja, koju dušmani sprovode u celom svetu. Zajednička država mora biti obnovljena, jer bez nje, svima nama, nema postojanja.

  Autor krasiva — 06 Avg 2015, 00:45

 2. Ja se slažen da smo isti narod, ali se ne slažen sa tvojin viđenjen nas i prošlog rata. Nikakav neprijatelj spolja nije izmislija ustaše i četnike. Nikakav neprijatelj spolja nije izmislija Srpski, Hrvatski i Bošnjački nacionalizam. Bavija san se ton temon dugo i opsežno, i suma je, Hrvati i Srbi pretendiraju na Bosnu i Hercegovinu, a Srbi su pretendirali na Makedoniju i Hrvati na sloveniju, od početka nacionalne identifikacije. Bošnjaci su također przivali povratak Turske u kojoj će oni kao muslimani dominirat. Istraži te svve velikane Srpske povijesti, i Hrvatske ako te ona zanima, i vidićeš da je tako. Hrvatski i Srpski nacionalizam su stariji od drugog svjetskog rata, stariji su i od prvog. Mladobosanci i ostatak Srpske elite, od osamostaljenja Srbije želi pripajanje Bosne i Hercegovine Srbiji, Hrvati žele preuređenje AU monarhije u kojem će oni dobit BiH i Sloveniju. Prije početka drugog svjetskog rata ideje velike Hrvatske i velike Srbije su i ostvarene, sporazumom Cvetković - Maček kojim je BiH podiljena između Hrvatske i Srbije. O Bošnjacima ni spomena, a da ne govorin o tome kako su bili prisiljavani da se izjašnjavaju ko Srbi i Hrvati, kako se nikad većinski nisu osjećali.

  To što pričaš o prošlom ratu nema smisla. Što se tiče pokreta za nezavisnost, protivili su se unitarističkoj politici koja je išla na ruku Srbiji. Ako ti misliš da to nije točno to je u redu, ali oni su to mislili i imali su na to pravo. Jugoslavija je bila federacija nezavisnih republika koje su imale pravo da se odcipe ako su to tile. To što ti spominješ kako su Srbi tili da Jugoslavija opstane, heh, pa čuj, naravno da su tili da opstane kad su bili dominantan narod u toj državi. Ako su Srbi tako miroljubivo i bratski nastrojeni, što nisu mogli živit sa Hrvatima i Bošnjacima u njiovin nezavisnin državama? Što in nije bilo ok da budu u državi u kojoj su manjina, jednako kao da budu u državi u kojoj su oni većina i u kojoj su drugi manjina? Ako ti braniš Miloševića mi ne moramo razgovarat o ovoj temi. To su iluzije u koje ne bi imalo smisla ulazit. I Tuđman i Milošević su želili dilit Bosnu i Hercegovinu, i sastajali su se i pregovarali o tome. Oba su bili nacionalisti ali je jedna razlika, i Alija Izetbegović i Tuđman su bili spremni da Jugoslavija opstane ali da se transformira u konfederaciju. Tako da, nije točno da su Tuđman i Izetbegović tili neovisnost pod svaku cjenu. Miloševiću nije odgovaralo ništa nego apsolutna vlast, i rat je zato nasta. Srbija je po okolnin državama počinila agresiju, napadala je tuđi teritorij, i to i onaj teritorij na kojem ne žive Srbi ko većina u tin državama, tako da o tome da agresije nije bilo je besmisleno pričat. Da su Hrvati i Bošnjaci kao narod bolji, nisu. U ovom ratu su se okolnosti odigrale ovako, u drugom svjetskom su Hrvati bili glavni agresori npr. Ali u ovom ratu je bilo ovako jedan kroz jedan. I Alija ima krivicu također, odbija je Kutiljerov plan al to nije opravdanje za rat a još manje za osvajanje tuđeg teritorija i otvoreno pozivanje na ideju velike Srbije.

  Autor nepocesljan — 06 Avg 2015, 02:31

 3. Straight to the point and well written!

  Autor Google — 24 Feb 2021, 05:03


Dodaj komentar