Sjene iz djevočicinih snova

Ljudi

— Autor nepocesljan @ 11:44
Kako vrime iđe, sve manje se pronalazin i u jednoj grupi ljudi. Sad na faceu bila rasprava oko neke alterntivne metode liječenja parazita u organizmu. Ovaj jedan lik je komentira sasvim normalno, pristojno, da misli da je to što je ovaj objavija nadriliječništvo. Bez ikakve želje da ozbiljno uđu u raspravu, ovaj što je objavija status je jednostavno odfrendova tog lika. Zar smo stvarno dotle došli? Da bilo kakvo drukčije mišljenje odma odstraniš, i to još jedno sasvim kulturno i argumentovano mišljenje? Znam tog momka koji je to objavija i ok je, ali mi djeluje ko tip koji ne viruje uopće nikako u konvencionalnu medicinu i koji bi se prije ličija kojekakvim glupostima nego proba konvencionalnom medicinom. Također, takvi često i liječe nadriječništvom, tipa kristalima i slično, ali jasno, triba naglasit, da nisu svi što se bave alternativnom medicinom nadriliječnici.

E sad, s druge strane, ja ne virujen potpuno ni u konvencionalnu medicinu. Nekima pomogne, ali nekima i odnemogne, tipa kemoterapija. Mislin da je bolje, ako se može, izliječit rak alternativnim metodama, eventualno nekom kombinacijom, tipa operacija i alternativa i tako nešto, nisan pobornik kemoterapije. Ali ima stvari koje konvencionalna medicina dobro liječi. Također, u raspravi se dotakla tema vakcina. Ova jedna cura je antivaxer, unatoč tome što se vakcinama izliječilo bruku bolesti koje su nas ubijale. S druge strane, provaxeri ne misle o tome koliko je zdravo cijepit dite sa brojem cjepiva koja su sad u opticaju, koliko nam tih cjepiva stvarno triba i koliko je zdravo cijepit dite u jako ranoj dobi. Također, neću ni odbacit potpuno, ostaviću otvorenu malu, malu mogućnost da se tim cjepivima namjerno stvaraju bolesti. Mada to je teško, jer virujen da su znanstvenici ipak savjesni i da jedna tako zlobna praksa ne bi mogla proć u čitavoj proceduri pravljenja cjepiva i njegove distribucije.

Na drugom kraju spektra stoje scijentisti. Oni viruju slipo u sve šta mainstream znanost kaže, faktički su jednaki vjernicima koji nekritički viruju u sve šta govori crkva. Za njih je znanost neprikosnoven autoritet u ljudskoj spoznaji i ne priznaju da može postojat ništa što znanost ne odobrava. Bez obzira na to što se znanost mijenja i dosta neprihvaćenih praksi kasnije znanost prihvati. Također, mainstream znanost je opsjednuta mjerenjem svega, a ne može se sve izmjerit. Takvi scijentisti su skeptični, recimo, prema fenomenu sinkroniciteta, unatoč iskustvima i proučavanjima koja ne mogu imat neko drugo objašnjenje. Također, negativno su raspoloženi prema svemu što nije konvencionalna medicina i tako, da se njih tiče, oni bi ukinili svu alternativu i smatrali je nadriliječništvom, te tako neke ljude koje se izliječe alternativnom medicinom bi ostavili da umru.

Ja san prije pripada ovoj prvoj grupi ljudi, dok san sad negdi na po puta od prve do druge grupe. U biti ne mogu se pronać, da se skroz uklapan ni u jednu grupu. Jedino mi je jedna stvar jasna, svit je fakat pun budala. Ne izuzimam baš eksplicitno ni sebe, možda u budućnosti zaključin da san sad bija budala. Iz sadašnje perspektive, prije san bija. Sad bi reka da san na nekom mistu na kojem taman triban bit.

Powered by blog.rs